Консолидирани закони во надлежност на МОН

Закон за ученичкиот стандард

Закон за основно образование

Закон за средно образование

Закон за високо образование

Закон за отворени граѓански универзитети за доживотно учење

Закон за Бирото за развој на образованието

Закон за педагошка служба

Закон за студентскиот стандард

Закон за стручно образование и обука

Закон за учебници за основно и средно образование

Закон за Државниот испитен центар

Закон за образование на возрасните

Закон за просветната инспекција

Закон за научно-истражувачката деjност

Закон за основање на Национална агенција за европски образовни програми и мобилност

Закон за признавање на професионалните квалификации

Закон за иновациската дејност

Закон за националната рамка на квалификации

Закон за Aкадемијата за наставници

Закон за наставници во основните и средните училишта 

Закон за спортска академија

Закон за високообразовни установи за образование на наставен кадар во предучилишното воспитание, основното и средното образование

Закон за обука и испит за директор на основно училиште, средно училиште, ученички дом и отворен граѓански универзитет за доживотно учење 

ministerka-slika-mk-2

Министер за образование и наука

zamenik-mk 

Заменик Министер за образование и наука 

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

 

mon_slika.jpg

 

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook