Известување за Државно првенство во шах за основни и средни училишта

Ве известуваме дека Федерацијата на училишен спорт на Македонија во соработка со Шаховската федерација на Македонија, Општина Старо Нагоричане и Сојузот на училишен спорт Куманово, ќе одржи Државно првенство во ШАХ за ОСНОВНИ и СРЕДНИ училишта во машка и женска конкуренција.

Повеќе

Извештај од Државното првенство за средни училишта во ПИНГ-ПОНГ / женски

Извештај од  Државното првенство за СРЕДНИ училишта во ПИНГ-ПОНГ /ЖЕНСКИ/, кое се одржа на 11 ноември 2016 година во Кавадарци, во организација на Сојузот на училишен спорт на Кавадарци и Федерацијата на училишен спорт на Македонија.

Повеќе

Извештај од Државното првенство за средни училишта во ПИНГ-ПОНГ / машки

Извептај од  Државното првенство за СРЕДНИ училишта во ПИНГ-ПОНГ /МАШКИ/, кое се одржа на 11 ноември 2016 година во Кавадарци, во организација на Сојузот на училишен спорт на Кавадарци и Федерацијата на училишен спорт на Македонија.

Повеќе

Известување за Државно првенство во стрелаштво за основни и средни училишта

Ве известуваме дека Федерацијата на училишен спорт на Македонија во соработка со Стрелачката Федерација на Македонија и Сојузот на училишен спорт на Охрид, ќе одржи Државно првенство во СТРЕЛАШТВО за основни и средни училишта во машк...

Повеќе

Извештај од Државно првенство за основните училишта во пинг-понг/машки/, одржано на 04.11.2016 година во Битола

Извештај од  Државно првенство за ОСНОВНИ училишта во ПИНГ-ПОНГ /МАШКИ/,кое се одржа на 04 ноември 2016 година во Битола во ОУ „Коле Канински“ и одлична организација на УСК „КО-КА“ од Битола  Сојузот на училишен спорт на Битола, Пинг-понгарската федерација на Македонија и Федерацијата на училишен спорт на Македонија.

Повеќе

Извештај од Државно првенство за основните училишта во пинг-понг/женски/, одржано на 04.11.2016 година во Битола

Извештај од  државно првенство за основни училишта во пинг-понг /машки/, кое се одржа на 04 ноември 2016 година во битола во ОУ „Коле Канински“ и одлична организација на УСК „КО-КА“ од Битола  Сојузот на училишен спорт на Битола, Пинг-понгарската федерација на Македонија и Федерацијата на училишен спорт на Македонија.

Повеќе

Известување за Државно првенство во ПИНГ –ПОНГ за средни училишта

Ве известуваме дека Федерацијата на училишен спорт на Македонија во соработка со Пинг понгарската федерацијата на Македонија и Општинскиот сојуз на училишен спорт од Кавадарци, ќе одржи Државно првенство во ПИНГ-ПОНГ за  училишта во машка и женска конкуренција.

Повеќе

Календар на државни натпревари и државни спортски игри за учебната 2016- 2017 година

На следниот линк може да го симнете календарот на државни натпревари и државни спортски игри за учебната 2016- 2017 година.

Симни годишен календар

Повеќе

Конкурс за доделување 150 (стоипедесет) стипендии за талентирани ученици – спортисти од јавните и приватните средни училишта во Република Македонија за учебната 2016/2017 година

Врз основа на член 55 став 1 од Законот за организација и работа на органите на државната управата („Службен весник на Република Македонија” бр.58/00, 44/02, 82/08, 167/10 и 51/11), член 54 став 3 од Законот за ученичкиот стандард („Службен весник на Република Македонија” бр. 52/05, 117/08, 17/11, 135/11, 15/13, 41/14, 146/15 и 30/16) и Решение за распишување Конкурс за доделување на 150 (стоипедесет)

Повеќе

Конкурс за доделување стипендии за ученици во Спортската академија во Република Македонија за учебната 2016/2017 година

Врз основа на член 55 став 1 од Законот за организација и работа на органите на државната управата (“Службен весник на Република Македонија” бр.58/00, 44/02, 82/08, 167/10 и 51/11), член 12а од Закон за спортска академија („Службен весник на Република Македонија“ бр. 115/2014, 129/2015, 146/2015, 30/16 и 142/16), Правилникот за начинот и посебните критериуми за доделување на месечна стипендија на ученици

Повеќе