Основците ќе се борат за трофејот во футсал

Екипите на ОУ „Браќа Миладиновци“ од Куманово, ОУ „Александар Македонски“ од Аеродром, од ОУ „Св. Климент Охридски“ од Чешиново-Облешево и ОУ „Наим Фрашери“ од Тетово, утре, 20.4.2017 година во спортската сала на ОУ„Христијан Карпош“ во Кумново ќе ги одиграат финалните натпревари во државното првенство во футсал за ученици од основните училишта во Република Македонија.