Известување од Државното првенство за средни училишта во стрелаштво/женски/

Известување од  Државното првенство за СРЕДНИ училишта во СТРЕЛАШТВО /ЖЕНСКИ/, кое се одржа на 18 ноември 2016 година во Охрид во организација на Стрелачкиот клуб „Охрид“, Сојузот на училишен спорт Охрид,  Стрелачката федерација и Федерацијата на училишен спорт на Македонија, во просториите на стрелиштето „Беј Бунар“ во Охрид.

На првенството учествуваа 85 ученици и тоа: 44 машки и 41 женски. Во конкуренција на основните училишта настапија вкупно 49 натпреварувачи од кои 26 машки и 23 женски. Во конкуренција на средните училишта, настапија 36 натпреварувачи  од кои 18 машки и       18 женски, од следните градови од Република Македонија:    Куманово,Охрид, Битола, Велес, Кавадарци, Ваташа Струга, Прилеп и Скопје.

    На првенството се стрелаше во 4 серии по 5 дијаболи.

На првенството беа постигнати следните резултати:

Најуспешни 8 – ученици /женски/

  1. Викторија Тренческа Прилеп, СОУ,,Мирче Ацев“
  2. Јана Маркоска Охрид, ОСУ,,Св. Климент Охридски“
  3. Сара Томеска Скопје, СМУГС,, СОУ Панче Караѓозов
  4. Емилија Трајковска – Битола, СОУ,,Јосип Броз Тито“
  5. Марија Гегоска – Скопје, СГГУГС,,Здравко Цветковски“
  6. Мартина Стаменова – Скопје, СОУ,,Кочо Рацин“
  7. Маријана Ристеска – Прилеп, СОУ,,Ристе Ристески Ричко“
  8. Катерина Бошкоска – Прилеп, СОУ,,Мирче Ацев“

 

Учениците кои освоија прво и второ место во сите категории се здобија со право на учество на спортскиот камп.

Одлична  организација од страна на Стрелачкиот клуб „Охрид“.

sredni-zenski