Јавен повик за доделување парични средства за организирање на активности кои придонесуваат за развој и унапредување на мултикултурализмот, меѓуетничката интеграција и толеранцијата Јавен повик за доделување парични средства за организирање на активности кои придонесуваат за развој и унапредување на мултикултурализмот, меѓуетничката интеграција и толеранцијата Вторник, 21 ноември 2017 Министерството за образование и наука објави јавен повик за доделување на грантови за основните и средните училишта кои ќе реализираат заеднички наставни и воннаставни ученички активности кои придонесуваат за развој и унапредување на мултикултурализмот, меѓует...
Министерката Дескоска говореше на конференцијата за „Зајакнување на ученичкото учество во процесот на донесување на одлуките во средните училишта Министерката Дескоска говореше на конференцијата за „Зајакнување на ученичкото учество во процесот на донесување на одлуките во средните училишта" Понеделник, 20 ноември 2017 Почитувани, Министерката за образование и наука, проф. д-р Рената Дескоска, денеска имаше свое обраќање на конференцијата посветена на ученичкото организирање насловена „Зајакнување на ученичкото учество во процесот на донесување на одлуките во средните училишта",...
Објавен е конкурсот за избор на ментори/тутори на ученици Роми од јавните и приватните средни училишта во Република Македонија добитници на стипендија од Министерството за образование и наука за учебната 2017/18 година Објавен е конкурсот за избор на ментори/тутори на ученици Роми од јавните и приватните средни училишта во Република Македонија добитници на стипендија од Министерството за образование и наука за учебната... Петок, 17 ноември 2017 Врз основа на член 55 став 1 од Законот за организација и работа на органите на државната управа (Службен весник на Република Македонија бр.58/00, 44/02, 82/08, 167/10 и 51/11) и Решение за ангажирање на најмногу 127 ментори/тутори од јавните и приватните средни...
Објавен е конкурсот за доделување на стипендии во пет категории за ученици Роми запишани во прва, втора, трета и четврта година од јавните и приватните средни училишта во Република Македонија за учебната 2017/2018 година Објавен е конкурсот за доделување на стипендии во пет категории за ученици Роми запишани во прва, втора, трета и четврта година од јавните и приватните средни училишта во Република Македонија за учебната... Петок, 17 ноември 2017 Врз основа на член 55 став 1 од Законот за организација и работа на органите на државната управа („Службен весник на Република Македонија“ бр. 58/00, 44/02, 82/08, 167/10 и 51/11), член 54 став 3 од Законот за ученички стандард („Службен весник на Република Македонија“...
Одбележување на Светскиот ден на детето - Децата ги преземаат училиштата Одбележување на Светскиот ден на детето - Децата ги преземаат училиштата Четврток, 16 ноември 2017 На  20  ноември, по повод  Светскиот  ден  на  детето,  УНИЦЕФ во светот организира прослава, ден  на  акција  за  децата,  од  децата.  На  овој  ден  ‐  годишнината ...
Меѓународна научна конференција „Минатото на јазичниот свет – денес и утре“ Меѓународна научна конференција „Минатото на јазичниот свет – денес и утре“ Среда, 15 ноември 2017 Министерката за образование и наука д-р Рената Дескоска, имаше свое обраќање на Меѓународната научна конференција „Минатото на јазичниот свет – денес и утре”, организирана во рамки на  отворените денови на институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков” –...
Меѓународна летна програма на Универзитетот Кембриџ Меѓународна летна програма на Универзитетот Кембриџ Вторник, 14 ноември 2017 Во рамките на Меѓународната летна програма од 8 јули до 18 август 2018 г.,  Универзитетот Кембриџ  ги организира следниве програми: Ancient and Classical Wolds , Creative Writing, Art and Visual Culture, History, Interdisciplinary, Literature, Medieval...

ministerka-slika-mk-2

Министер за образование и наука

zamenik-mk

Заменик Министер за образование и наука 

 

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

 

mon_slika.jpg

 

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

eDnevnik plagjati eksterno-prashanja NaukaMK2 PatentMK2

konkursi-mongovmk domovi-web  logo edu eng1       skoool-mk e-ucebnici2

sportski-igri FZI-Logo-web1 1000knigi-2014  npro-edumkmatura-web

DIC-v3 BRO-baner CSOO-baner linkovi

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook