Извештај од Државно првенство за основните училишта во пинг-понг/машки/, одржано на 04.11.2016 година во Битола

Извештај од  Државно првенство за ОСНОВНИ училишта во ПИНГ-ПОНГ /МАШКИ/,кое се одржа на 04 ноември 2016 година во Битола во ОУ „Коле Канински“ и одлична организација на УСК „КО-КА“ од Битола  Сојузот на училишен спорт на Битола, Пинг-понгарската федерација на Македонија и Федерацијата на училишен спорт на Македонија.

На првенството учествуваа вкупно 46 ученици и тоа: 32 машки и 14 женски од следните градови од Република Македонија:

Струмица, Штип, Крива Паланка, Крушево,  Радовиш, Свети Николе, Ињево, Виница, Тетово, Скопје и Битола.

На првенството се играше во репасаж систем во два добиени сета. Машки во 4 групи од 8 ученици , женски 2 групи од 7 ученички. Финалната група по двајца прво пласирани од сите групи вкупно 8 ученици во машка категорија и финална група од 4 ученици во женска категорија.

На првенството беа постигнати следните резултати:

Најуспешни 8 – ученици/машки/

 

  1. Леонид Гошев – Виница, ОУ „Гоце Делчев“
  2. Тони Јованов – Скопје, ОУ „Лазо Ангеловски“
  3. Даниел Цоу – Битола, ОУ „Коле Канински“
  4. Вецко Соколовски – Крушево, ОУ „Никола Карев“
  5. Петар Мицов – Виница, ОУ „Гоце Делчев“
  6. Тодор Волканоски – Крушево, ОУ „Никола Карев“
  7. Лука Серафимовски – Виница, ОУ „Гоце Делчев“
  8. Лука Стојчев – Свети Николе, ОУ „Кирил и Методиј“

 

Учениците кои освоија прво и второ место се здобија со право на учество на спортски камп.

Одлична  организација од страна на УСК „КО-КА“ од Битола

imag2866