Министерството за образование и наука одлучно ќе се бори за унапредувањето на човековите права и почитувањето на родовата еднаквост Министерството за образование и наука одлучно ќе се бори за унапредувањето на човековите права и почитувањето на родовата еднаквост Вторник, 13 февруари 2018 Министерството за образование и наука прифати голем број од забелешките и предлозите на стручната јавност и граѓанските организации кои се однесуваа на Стратегијата за образованието 2018-2025 година. Стратегијата за образованието 2018-2025 е насочена кон подобрување...
Јавен повик за избор на „Најбезбедно и најчисто училиште” Јавен повик за избор на „Најбезбедно и најчисто училиште” Среда, 10 jануари 2018 ЈАВЕН ПОВИК Министерството за образование и наука распишува јавен повик за избор на „Најбезбедно и најчисто училиште” I. УСЛОВ ЗА УЧЕСТВО На повикот може да аплицираат сите основни и средни училишта на територијата на Република Македонија. Училиштата кои ќе...
МОН: Начелото на секуларност треба да се почитува во училиштата МОН: Начелото на секуларност треба да се почитува во училиштата Понеделник, 08 jануари 2018 Почитувани,     Во врска со случувањата на 06.01.2018 година, кога групи деца учествуваа во верски манифестации во повеќе градови низ Република Македонија, Министерството за образование и наука известува дека станува збор за период кога учениците...
Конкурс за доделување на наградата “Гоце Делчев”  во 2018 година Конкурс за доделување на наградата “Гоце Делчев” во 2018 година Понеделник, 01 jануари 2018 ОДБОРОТ ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ  НА НАГРАДАТА “ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ”распишува К О Н К У Р СЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДАТА “ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ”  ВО 2018 ГОДИНА Со наградата “Гоце Делчев” се оддава општествено признание  за особено значајно остварување во сите области од науката...
Освен наставниот кадар и администрацијата да биде ослободена од работните обврски во неделата после Нова година Освен наставниот кадар и администрацијата да биде ослободена од работните обврски во неделата после Нова година Четврток, 28 декември 2017 Почитувани, Согласно Календарот за работни денови за учебната 2017/2018 година, Ве известуваме дека до раководните лица на училиштата е доставена уште една препорака, односно појаснување, со кое се предвидува деновите што следуваат по новогодишните празници да...
Известување од Педагошка служба Известување од Педагошка служба Среда, 27 декември 2017 Министерството за образование и наука – Педагошка служба ги известува  заинтересираните домашни издавачи како и издавачите од друга држава во која се регистрирани за издавачка дејност преку овластени законски застапници во Република Македонија, дека донесените...
МОН укажува наставниот кадар да биде ослободен од работните обврски во неделата после Нова година МОН укажува наставниот кадар да биде ослободен од работните обврски во неделата после Нова година Вторник, 26 декември 2017 Почитувани наставници, Согласно Календарот за работни денови за учебната 2017/2018 година, ве известуваме дека до раководните лица на училиштата е доставена препорака деновите што следуваат по новогодишните празници да бидат неработни, односно вашите работни обврски...

ministerka-slika-mk-2

Министер за образование и наука

zamenik-mk 

Заменик Министер за образование и наука 

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

 

mon_slika.jpg

 

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

eDnevnik plagjati eksterno-prashanja NaukaMK2 PatentMK2

konkursi-mongovmk domovi-web  logo edu eng1       skoool-mk e-ucebnici2

sportski-igri FZI-Logo-web1 1000knigi-2014  npro-edumkmatura-web

DIC-v3 BRO-baner CSOO-baner linkovi

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook