Конкурс за доделување 150 (стоипедесет) стипендии за талентирани ученици – спортисти од јавните и приватните средни училишта во Република Македонија за учебната 2016/2017 година

Врз основа на член 55 став 1 од Законот за организација и работа на органите на државната управата („Службен весник на Република Македонија” бр.58/00, 44/02, 82/08, 167/10 и 51/11), член 54 став 3 од Законот за ученичкиот стандард („Службен весник на Република Македонија” бр. 52/05, 117/08, 17/11, 135/11, 15/13, 41/14, 146/15 и 30/16) и Решение за распишување Конкурс за доделување на 150 (стоипедесет)

Повеќе

Конкурс за доделување стипендии за ученици во Спортската академија во Република Македонија за учебната 2016/2017 година

Врз основа на член 55 став 1 од Законот за организација и работа на органите на државната управата (“Службен весник на Република Македонија” бр.58/00, 44/02, 82/08, 167/10 и 51/11), член 12а од Закон за спортска академија („Службен весник на Република Македонија“ бр. 115/2014, 129/2015, 146/2015, 30/16 и 142/16), Правилникот за начинот и посебните критериуми за доделување на месечна стипендија на ученици

Повеќе

Врвни тренери од странство ќе бидат дел од Спортската академија

21-09-2016-m

Врвни спортски тренери од странство ќе бидат агажирани да работат и да пренесуваат знаење и искуство на учениците од Спортската академија, кои се определиле за некој од спортовите фудбал, ракомет, кошарка или тенис.

Повеќе

Извештај од Државно првенство за основни училишта во Тенис

Известување од  Државно првенство за ОСНОВНИ училишта во ТЕНИС /МАШКИ/, кое се одржа на 27 мај 2016 година во Ранковце во организација на Училишниот Спортски Клуб „Ранковце – Х.Т. Карпош“,   и Федерацијата на училишен спорт на Македонија, на тениските терени во општина Ранковце.

Повеќе

Известување за Училишен спортски камп 2016 година

Ве известуваме дека ,,УЧИЛИШНИОТ СПОРТСКИ КАМП 2016под покровителство на Министерството за образование и наука и Агенцијата за млади и спорт на Република Македонија, кој го организира Федерацијата на училишен спорт на Македонија, ќе се одржи во периодот ...

Повеќе

Државно првенство во атлетика за основни училишта 2016 година

 

Ве известуваме дека Федерацијата на училишен спорт на Македонија во сорботка со Општинскиот сојуз на училишен спорт – Куманово и Атлетската федерација на Макдонија, Државното првенство во АТЛЕТИКА за ОСНОВНИ Училишта во машка и женска конкуренција, ќе го организира во Куманово на 13 Мај 2016 година (петок) со почеток во 11.00 часот.

Повеќе

Билтен за Државни спортски игри за средни училишта – гимназијада во Куманово 2016

Билтенот бр. 2 можете да го преземете на следниот линк

Билтенот бр. 3 можете да го преземете на следниот линк

Повеќе

Извештај од одржани државни натпревари во фудбал за основни училишта во Илинден- Скопје на (21.04.2016)

Извештајот може да го преземете на следниот линк.

13035567_10209030831952955_1311396625_o

Повеќе

Извештај од одржани државни натпревари во фудбал за основни училишта во Прилеп (22.04.2016)

Извештајот може да го преземете на следниот линк.

image-d0c18d4504e38dc7aae226c01db2e9d3842a26d1a928927aa487343a3012d0ff-V

Повеќе

Известување за Државни натпревари фудбал- машки

Фудбал-машки 22.04.2016 год. – Прилеп ОУ „Кочо Рацин“

Розе Стеваноска – 071/398-229      

Повеќе